Confidenţialitate

Farmaciile din Baia Mare sunt în criză de antibiotice din cauza pandemiei

Antibioticele, siropurile de tuse sau antitermicele se găsesc tot mai greu în farmaciile din Baia Mare. Din cauza pandemiei, unele persoane și-au făcut provizii, iar farmaciștii spun ca distribuitorii sunt nevoiți să asigure mai întâi stocurile necesare spitalelor.

Pentru că numărul virozelor respiratorii, dar și cazurile de Covid-19 au crescut, adresabilitatea la farmaciile din Baia Mare este tot mai mare. Din acest motiv, unele medicamente se găsesc destul de greu în această perioadă. Vicepreședintele Colegiului Farmaciștilor Maramureș Sanda Teglaș spune că probleme sunt cu Antibioticele în special cele care se folosesc în cazurile infectărilor cu Sars CoV 2 și cu siropurile de tuse pentru copii precum și antitermicele.

„Am observat în ultima vreme o deficiență a aprovizionării cu antibiotice, deci antibiotice cu spectrul larg, cum ar fi claritromicină, azitromicină, le găsim destul de greu. Și chiar este o provocare să le aprovizionăm pe acestea, iar siropurile anti-tusive pentru copii le găsim, la fel, destul de dificil”, a explicat Sanda Teglaș.

În aceste condiții pacienții sunt nevoiți să umble de la o farmacie la alta până să procure medicamentele necesare chiar și în cazul unor simple răceli. Farmaciștii sunt de părere că actuala situație este generată și de numărul mare de pacienți COVID-19, internați în spitale, pentru care distribuitorii din domeniu păstrează o rezervă de medicamente.

Autor: Mica Svab

Citește și: Bulgaria, copleșită de numărul mare de pacienți de la ATI. Autoritățile vor să trimită bolnavii COVID în străinătate | AUDIO.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.