Faptele de violenţă în familie au sporit

Poliția Română transmite că numărul faptelor de violență în familie a crescut cu 2,3% în luna martie, în contextul izolării la domiciliu determinate de pandemie.

În același timp, din totalul faptelor de violență în familie ce sunt sesizate, peste jumătate reprezintă fapte de loviri sau alte violențe. 

Creșterea are loc în condițiile în care numărul altor fapte de natură penală a scăzut puternic.

„În luna martie a acestui an, criminalitatea sesizată a scăzut în ceea ce privește cei mai importanți indicatori (furturi, tâlhării, infracțiuni stradale). De asemenea, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut semnificativ.

Astfel, numărul faptelor de natură penală sesizate, în martie 2020, a scăzut cu 14,6%, față de perioada similară a anului trecut.

Faptele de loviri sau alte violențe au scăzut cu 9,4%, infracțiunile stradale cu 26,7%, iar tentativa la omor a scăzut cu 50%. (…)

În ceea ce privește faptele penale din domeniul violenței în familie, în luna martie 2020, față de aceeași lună a anului precedent, a crescut numărul infracțiunilor sesizate cu 2,3%.

Din totalul faptelor de violență în familie ce sunt sesizate, peste jumătate reprezintă fapte de loviri sau alte violențe”, transmite Poliția Română.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS