Fanii vor ca noul stadion Dinamo să îi poarte numele lui Cornel Dinu

Noua arenă din Ștefan cel Mare nu va fi gata pentru Euro 2020, însă a fost deja “botezată” de către suporteri.

Reprezentanții “Peluzei Cătălin Hâldan” anunță că au un respect deosebit pentru fostul fotbalist, antrenor și conducător al clubului, Cornel Dinu, deși acesta s-a opus de curând cooptării membrilor galeriilor în Consiliul de Administrație al grupării.

“Pentru noi, Cornel Dinu înseamnă Dinamo. Este cel care ne-a făcut de atâtea ori să fim mândri că aparținem aceleași cete. Un artist în mânuirea cuvântului, într-o lume a fotbalului unde verbul nu prea se poate evidenția. Cornel Dinu este o icoană pentru orice dinamovist. Și noi știm să ne onorăm gloriile …. Pe Omul care inseamnă Dinamo am vrea să-l pomenim pentru ceva ce ne-a zidit, ceva ce ne-a ridicat, ceva ce ne-a rămas. Nu doar prin pânzele unei singure seri, ci printr-o arenă nouă, care să-i poarte numele”, este mesajul semnat “Familia Dinamo” pe contul Facebook al “Peluzei Cătălin Hâldan”.

Amintim, “alb-roșii” vor avea un nou stadion, pe locul velodromului din Parcul Sportiv Dinamo, însă acesta nu va fi gata pentru Euro 2020, la fel că cele din Ghencea, Giulești, sau arena de lângă Arcul de Triumf.

Cornel Dinu a jucat la Dinamo ca mijlocaș defensiv între 1966 și 1983, a antrenat apoi echipa în 4 mandate, din 1984 până în 2003, iar după 1989 a mai fost Secretar de Stat în Ministerul Sporturilor și președinte al clubului din Ștefan cel Mare.

La echipa națională, Dinu a adunat 75 de selecții și a participat la Cupa Mondială din 1970 – purtând mulți ani banderola de căpitan al “triclorilor”.

Deasemenea, a absolvit Facultatea de Drept a Universității București, a publicat 4 cărți și a fost de 3 ori cel mai bun fotbalist al României.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS