Fanii români ai Eurovision nu au crezut prea mult în șansele României de a intra în finală

Fanii români ai Eurovision nu au crezut prea mult în șansele României de a intra în finală, după cum o arată interesul din acest an pentru a rezerva o vacanță în Tel Aviv în perioada Eurovision, comparabil cu interesul fanilor concursului pentru participarea la edițiile precedente ale concursului. Motivele pot fi legate și de îngrijorările legate de securitatea în Israel, însă după cum arată comentariile fanilor din rețelele sociale cei mai mulți nu s-au arătat prea încrezători în șansele ca România să acceadă în finala Eurovision Song Contest 2019.

momondo.ro a analizat tendințele românilor de a susține reprezentanții țării noastre live la concursul european de muzică. Căutările de zboruri către Tel Aviv nu au confirmat creșterile anticipate, dar prețurile camerelor de hotel în perioada evenimentului au valori mai mari decât în mod obișnuit.

  Analiza căutărilor de bilete de avion către Tel Aviv pentru perioada 13 – 19 Mai confirmă o scădere de 39% față de anul precedent. Se pare că numărul celor care merg alături de reprezentanții României la Eurovision 2019 este mai mic decât cel al turiștilor români care preferă să evite aglomerația din perioada concursului.

Nu la fel s-a întâmplat și cu ediția din 2018 a Eurovision Song Contest, când căutările de zboruri către Lisabona au fost cu 28% mai mari față de anul acesta și cu 15% mai mari decât anul precedent, pentru perioada respectivă (7-13 Mai).

Prețurile medii ale camerelor duble în hoteluri de 3 și 4 stele  au devenit mai mari în perioada 13-19 Mai. Dacă turiștii care vizitează Tel Aviv în săptămânile dinaintea și de după eveniment plătesc 186/187 EUR în medie, susținătorii conaționalilor în perioada concursului plătesc pentru aceleași condiții un preț mediu de 226 EUR, cu 21% mai mult.

De vizitat în Tel Aviv

Cei mai mulți turiști încep explorarea orașului din centrul istoric Jaffa, pierzându-se printre aleile și străzile înguste și descoperind clădiri și biserici cu istoric bogat. Mâncărurile locale pot fi încercate din plin, iar plimbarea pe malul mării (plaja Tayelet este cea mai renumită) și relaxarea sub soarele de aproape-vară vor consuma o bună bucată din timpul petrecut aici. Iubitorii de artă vor petrece multe ore în Tel Aviv Museum of Art, după care se vor întâlni cu toți ceilalți turiști (sau cel puțin așa va părea) într-una dintre piețele celebre (Neve Tzedek, Sarona, Carmel și câte și mai câte..).

Dacă aglomerația devine prea obositoare, la 30 km nord de oraș se află plaja Netanya cu nisipuri aurii și multă liniște, ce se întinde pe aproximativ 10 km. Cafenelele și restaurantele sunt în apropiere, pentru îndepărtarea oricăror griji.

Prețurile menționate au fost identificate pe site-ul momondo.ro pentru căutări făcute între 1.01-08.05.2019 pentru zborurile dus-întors, la clasa Economy pentru un adult și pentru o noapte într-o cameră dublă la un hotel de 3-4 stele în Tel Aviv în perioada 13.05-19.05.2019 în comparație cu aceleași date ale anului precedent. În aceleași condiții au fost găsite și costurile pentru Lisabona pentru perioada 07.05-13.05.2018 în comparație cu aceleași date din 2019.

România a ratat calificarea în finala Eurovision 2019

România a fost reprezentată la Eurovision 2019 de Ester Peony cu piesa “On a Sunday”.

Este al doilea an consecutiv când România ratează calificarea în finala Eurovision 2019.

Fanii din cele 18 ţări repartizate în a doua semifinală şi cei din Germania, Marea Britanie şi Italia au decis, alături de juriile de specialitate, cine va merge în Finala Eurovision 2019, de sâmbătă.

Macedonia de Nord a fost prima finalistă anunțată, urmată de Olanda, Albania, Suedia, Rusia, Azerbaijan, Danemarca, Norvegia, Elveția şi Malta.

Încredere redusă pentru România la casele de pariuri

Chiar dacă Ester Peony, reprezentanta României la Eurovision 2019, se declară mulțumită de repetiții și încrezătoare în șansele de calificare după semifinala desfășurată joi, cotele de la casele de pariuri indicau niște cote uriașe în cazul unei reușite pentru piesa ”On a Sunday”.

Pentru cine plasa pe Ester Peony între primii trei în finala de sâmbătă putea multiplica suma pariată de 81 de ori, în timp ce pentru clasarea în top 10 cota a fost 21.

Pentru cine miza 100 de lei că Ester Peony că va câștiga finala Eurovision 2019, câştigul potential ar fi fost de 25.100 de lei.

Suma impresionantă a fost pe măsura așteptărilor reduse ale fanilor concursului muzical de la piesa care reprezintă România la Tel Aviv.

FOTO: Shai Pal / Unsplash

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS