Familiile minerilor implicaţi în accidentul din Mina Lupeni vor primi sprijin financiar

Familiile minerilor implicaţi în accidentul de la Mina Lupeni vor primi sprijin financiar, iar la şedinţa de Guvern de săptămâna asta se va promova o Hotărâre de Guvern în acest sens, confrom ministrului Energiei, Toma Petcu, aflat la Lupeni.

”Le-am comunicat că şi eu şi sindicatele depunem toate eforturile pentru familia decedatului, să asigurăm o înmormântare în condiţii bune şi un sprijin important pentru familie, care poate veni prin companie, prin contractul colectiv de muncă, şi aici poate fi detaliat de sindicate”, a declarat Toma Petcu.

Accidentul de la Mina Lupeni a avut loc joi, în jurul orei 14.00, când tavanul unei galerii s-a surpat pe o distanţă de aproximativ 16 metri.

În galerie se aflau 11 mineri, iar 8 dintre ei au reuşit să se salveze, în timp ce ceilalţi trei au fost daţi dispăruţi.

Operaţiunile de căutare şi salvare au durat peste 15 ore, iar unul dintre mineri a fost găsit decedat.

În ceea ce îi priveşte pe cei doi mineri care au fost salvaţi, unul dintre ei este în stare extrem de gravă, la Stpitalul Floreasca, iar celălalt are leziuni uşoare la un picior şi a fost internat la spitalul din Petroşani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS