Confidenţialitate

Familia unuia dintre muncitorii uciși în apartamentul din Onești cere despăgubiri morale de 2 milioane de euro | AUDIO

Două milioane de euro,  la atât se ridică suma cerută drept despăgubiri morale de familia unuia dintre cei doi muncitori sechestrați și uciși într-un apartament din Onești. Motivul: lipsa de intervenție a Poliției. Bun de plată – Ministerul de Interne.

Daunele sunt solicitate deocamdată de familia lui Silviu Iștoan, mai exact, de fratele acestuia. Potrivit avocatului Adrian Cuculis, despăgubirile sunt cerute în dosarul penal de neligență și abuz în serviciu cu privire la intervenția întârziată a Poliției:

„Sumele solicitate se ridică la 2 milioane de euro, defalcate în felul următor: 1 milion de euro fratele lui Silviu Iștoan, 500.000 de euro soția acestuia, respectiv cumnata defunctului și câte 250.000 de euro pentru fiecare dintre copiii fratelui defunctului.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aceste daune sunt solicitate de la Ministerul de Interne, care, potrivit avocatului Adrian Cuculis, se poate întoarce împotriva polițiștilor care au intervenit în mod greșit:

„Persoanele respective au murit într-un mod tragic în urma nu a 20 de minute de așteptare, sau o oră, sau două, ci șase ore de așteptare. Un caz care, cu siguranță, va rămâne în manualele de specialitate și probabil trebuie să se pună problema ca polițiștii și cei care sunt de intervenție rapidă să înțeleagă mai bine mecanismul acesta al răpirilor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reamintim, doi muncitori de 36 și 52 de ani care renovau un apartament în Onești au fost uciși pe 1 martie de către fostul proprietar, supărat că fusese evacuat. Crimele au avut loc după ce agresorul i-a sechestrat și legat pe cei doi. Poliția a intervenit după 6 ore de negocieri eşuate.

Conducerea Poliției Județene Bacău și a Poliției Onești a fost demisă, iar Parchetul a deschis dosar penal.

  • Liliana Nicolae