Familia Regală din Spania condamnă atacul terorist din Barcelona

Palatul regal spaniol a condamnat sângerosul atentat comis joi după-amiază la Barcelona şi i-a catalogat pe autori ”asasini, simpli criminali care nu ne vor teroriza”, relatează The Associated Press.

O dubă a intrat cu viteză în pietoni pe bulevardul Las Ramblas, a ucis 13 oameni şi a rănit alţi 100, potrivit ultimelor date comunicate la finalul zilei de joi.

Întreaga Spanie este Barcelona. Las Ramblas va fi din nou al tuturor”, adaugă palatul regal în acest comunicat postat pe Twitter.

Printre răniți se află și un român, informație confirmată de Ministerul Afacerilor Externe.

Ministerul Afacerilor Externe transmite că, în urma demersurilor făcute sub coordonarea Celulei de criză a MAE, convocată din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, a fost identificat un cetăţean român printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona.

Reprezentanţii Consulatului General al României la Barcelona se vor deplasa la spitalul în care persoana rănită este internată, pentru a acorda asistenţă consulară, a adăugat MAE.

Premierul spaniol Mariano Rajoy a declarat, tot într-un mesaj postat pe Twitter, că ”teroriştii nu vor distruge niciodată un popor unit care iubeşte libertatea şi respinge barbaria. Întreaga Spania este lături de victime şi familiile” lor.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS