Confidenţialitate

Falsul chirurg Matteo Politi rămâne în arest preventiv | AUDIO

Tribunalul Bucureşti a decis miercuri ca italianul Matteo Politi, acuzat că a practicat ilegal medicina în România, să rămână în arest preventiv.

Instanmța a respins, ca neîntemeiată, contestaţia depusă de Matteo Politi, fiind menţinută decizia instanţei inferioare – Judecătoria Sectorului 1 – prin care a fost emis un mandat de arestare de 30 de zile.

Daniel Ionașcu, avocatul italianului acuzat că a profesat medicina fără drept, a declarat că Matteo Politi nu reprezintă un pericol dacă este lăsat în libertate, deoarece nu “merge să opereze pacientele prin metrou”.

Mai mult, italianul vrea să se împace cu victimele sale si ar fi încheiat un contract de mediere cu acestea:

„Citez din Matteo Politi: Eu aveam reprezentarea că ceea ce fac, făceam legal, întrucât de toate demersurile s-a ocupat un avocat. Mizez pe eliberarea lui din arest. Nu a încercat să fugă din țară, pentru că nu i s-a interzis să plece. Nu a fost dat în consemn. Punerea lui în libertate nu reprezintă vreun pericol pentru vreo pacientă, pentru că nu el merge să opereze prin metrou și când vede vreo pacientă este cu bisturiul pe ea. Ele s-au dus la clinică la el.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Matteo Politi e acuzat de înșelăciune și exercitarea fără drept a profesiei.

El ar fi operat în mai multe clinici private din București, deşi avea doar 8 clase.