Confidenţialitate

Dezinformare în social media: O pagină de Facebook care pare a fi deținută de ASF îndeamnă oamenii să facă investiții la Rompetrol, deși „afacerea” este promovată de un site de yoga | AUDIO

Mare atenție la paginile de la Facebook prin care oamenii sunt atrași să facă așa-zise „investiții”. O pagină care se prezintă a fi deținută de Autoritatea de Supraveghere Financiară invită la investiții la Rompetrol printr-un articol care imită însemnele unei televiziuni și în care apar fotografiile premierului și a unor foști miniștri. La o privire mai atentă, „afacerea” este promovată de un site de yoga.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Această „afacere” este promovată între paginile sugerate, sub numele Autoritatea de Supraveghere Financiară și cu următoarea prezentate: Orice român poate să se alăture proiectului Rompetrol cu 1200 de RON și să câștige cel puțin 10.000 de RON lunar. Plăți de pe cardul oricărei bănci din România”.

În momentul în care accesezi linkul, această titulatură nu mai apare, dar, în schimb, iau privirile însemnele unei televiziuni private și un pretins interviu în care apar, cu fotografii, premierul Marcel Ciolacu, președintele Senatului, Nicolae Ciucă și un fost ministru al Energiei, Virgil Popescu.

Articolul este promovat astfel: „Secret de Stat. Fiecare cetățean român are acum posibilitatea de a primi lunar 7000 de RON din resursele țării cu o investiție minimă de 1200 de RON”.

În așa-zisul interviu, sunt prezentați posibili participanți care ar fi făcut investiții. La o privire mai atentă, se poate observa că pagina este promovată de site-ul yogafoundationnepal.com.

Autoritățile au atras atenția să evităm asemenea plăți și paginile care promit câștiguri colosale și să le raportăm către rețeaua care le administrează.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Procurorul șef al DNA, despre bilanțul pe 2023: Am încadrat 29 de procurori. Au fost trimiși în judecată peste 650 de inculpați | AUDIO