Facebook anunță schimbări: vizați sunt utilizatorii și dezvoltatorii de aplicații

Mark Zuckerberg a anunțat într-o postare pe pagina sa de Facebook modificările care vor proteja mai bine datele utilizatorilor. Acestea vor ajuta la prevenirea neregulilor, dar și la rezolvarea abuzurilor din trecut.

Facebook a postat pe propria pagină de știri care sunt principalele schimbări la care să se aştepte utilizatorii şi dezvoltatorii de aplicaţii care vor acces la datele utilizatorilor reţelei sau folosesc opţiunea de autentificare prin Facebook.

Zuckerberg a anunțat că vor verifica toate aplicațiile și vor efectua un audit al celor cu activități suspecte. Aplicațiile care vor fi descoperite că au utilizat incorect datele utilizatorilor vor fi înlăturate. Mai mult, cei ale căror date au fost fost folosite necorespunzător vor fi anunțați – așa cum este cazul celor ale căror date au fost accesate prin aplicația “thisisyourdigitallife” care stă la baza scandalului Cambridge Analytica.

De asemenea,  dacă cineva nu a mai folosit o aplicaţie în ultimele 3 luni, Facebook va bloca accesul acelei aplicaţii la datele utilizatorilor respectivi.

Va fi restricționat accesul aplicațiilor la datele de autentificare prin Facebook.  Orice alte informaţii pe care le solicită aplilcaţiile vor avea nevoie de aprobarea rețelei de socializare.

În următoarele săptămâni, Facebook va extinde programul de recompensare pentru găsirea bug-urilor,  astfel încât utilizatori să poată anunţa imediat dacă găsesc informaţii pe care dezvoltatorii de aplicaţii nu le folosec corect.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS