Confidenţialitate

Extrema dreaptă din Franța nu a câștigat niciuna dintre cele 13 regiuni din Franța. Marine Le Pen: Frontul Național va fi principala forță de opoziție – AUDIO

Răsturnare de situație în Franța, la alegerile regionale.

În ciuda scorului istoric reuşit în primul tur, extrema dreaptă a pierdut scrutinul desfășurat ieri.

Frontul Naţional nu a reuşit să se impună în niciuna dintre cele 13 regiuni ale Franţei.

Socialiştii preşedintelui Francois Hollande şi-au retras candidaţii din două regiuni, preferând ca acestea să fie câştigate de opoziţia conservatoare, reunită în jurul fostului preşedinte Nicolas Sarkozy.

 

După ce pe 6 decembrie, în primul tur, Frontul Național a obținut un scor record de 28%, partidul spera ca în turul al doilea să câștige măcar câteva regiuni ale Franței.

Rezultatele nu au fost însă în favoarea formațiunii conduse de Marine Le Pen.   Rezultatele parţiale arată că Frontul Naţional a obţinut aproape 29% din voturi şi nu a câştigat nici măcar o regiune.

Marine Le Pen a primit însă cu zâmbetul pe buze înfrângerea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Le mulţumesc tuturor francezilor, peste şase milioane, care ne-au votat în primul tur şi celor câtorva sute de mii în plus care ne-au votat în această duminică. Frontul Naţional va fi principala forţă de opoziţie în consiliile locale din Franţa, o opoziţie constructivă, dar exigentă – a spus aceasta după aflarea rezultatelor.

Republicanii lui Nicolas Sarkozy au obţinut victoria în cel puţin cinci dintre cele 13 regiuni ale Franţei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

„Această mobilizare în favoarea candidaţilor noştri în al doilea tur nu trebuie să ne facă să uităm, sub nicio formă, avertismentele care le-au fost adresate tuturor responsabili politici în primul tur de scrutin” – a spus fostul președinte.

Rata prezenței la urne la scrutinul de duminică a fost de aproximativ 60%, cu 10 puncte procentuale peste cea din primul tur.