Muzeul Memoriei: suntem noi memoria care se naște din cursul și pe parcursul istoriei gândite și trăite?

Muzeul Memoriei este un loc al amintirilor în care trecutul se unește cu prezentul pentru a căuta în istoria fiecăruia perspective noi, uitate sau ignorate.

Muzeul Memoriei este o ințiativă Punctart care vrea să ridice o întrebare: suntem noi memoria care se naște din cursul și pe parcursul istoriei gândite și trăite?

Inițiatorii au  făcut un apel către oameni pentru a trimite și fotografiile pe care le au cu bunicii lor sau cu păriții, fotografii ce datează Primul Război Mondial.

În anul Centenarului, Asociația Punct Art a construit o expoziție multimedia care își propune să ne apropie de istoria trăită de cei de la începutul secolului prin fotografii, jurnale, amintiri, instalații sonore și realitate virtuală.

Expoziția are arhitectura unui drum-poveste, cu instalații care devin piese ale memoriei colective.  Vei descoperi povești alternative la istoria instituționalizată, compuse din fragmente de vieți ale unor persoane fără decorații sau medalii, care ar fi putut face parte dintre apropiații oricăruia dintre noi.

Expozitia ajunge la Constanța între 28 octombrie și 3 noiembrie, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și apoi la Iasi.

Vernisaj: Duminică, 28 octombrie, ora 19.00.

Program:
Luni- Vineri, 29 octombrie – 2 noiembrie, 18.00- 22.00
Sâmbătă, 3 noiembrie, orele 15-22.

Intrarea este liberă.