Confidenţialitate

86 de morți și peste 180 de răniți în atentatul de la Ankara

Bilanţul celor doua explozii de la Ankara a ajuns la 86 de morţi şi 186 de răniţi, au declarat oficiali turci, citaţi de BBC News.  Autorităţile anchetează informaţiile potrivit cărora cel puţin una dintre explozii a fost provocată de un atacator sinucigaş.

 

Exploziile s-au produs imediat după ora 10, ora României, în fața gării centrale din Ankara, acolo unde avea loc o manifestație care cerea pace între statul turc și Partidul Muncitorilor din Kurdistan. În zonă se aflau la acea oră mii de persoane.

Reporterii trimiși în zonă spun că imediat după explozii au văzut numeroase cadavre și persoane rănite întinse pe jos. Panica și frica s-au instalat imediat în zonă. Martorii susțin că exploziile au fost atât de puternice încât au zguduit clădirile din zonă.

 Ca măsuri imediate, autoritățile de la Ankara au închis principalele piețe din oraș. Potrivit Reuters, premierul turc Ahmet Davutoglu i-a convocat de urgență pe șefii serviciilor de securitate și a anunțat că tratează evenimentul ca pe un atentat.

Amintim că  Turcia și-a intensificat în ultimele săptămâni ofensiva împotriva militanților kurzi din sud-estul țării, odată cu raidurile întreprinse în Siria și Irak pentru a combate Statul Islamic