Confidenţialitate

Explozie puternică la un bloc de apartamente din Vatra Dornei. O femeie a fost rănită | AUDIO

O puternică explozie s-a produs în această dimineață într-un bloc de apartamente din orașul sucevean Vatra Dornei. O femeie a fost rănită, iar 16 apartamente și două autovehicule parcate în apropierea blocului au fost avariate în diferite proporții.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Explozia a avut loc în jurul orei 08:00 ca urmare a unei acumulări de gaze de la o butelie. Proprietara apartamentului, o femeie în vârstă de 79 de ani, nu a simțit mirosul de gaz și a băgat în priză o aerotermă.

În acel moment s-a produs deflagrația, una extrem de puternică. Septuagenara a suferit arsuri la mâini și față și după ce a primit îngrijiri medicale la fața locului a fost transportată la spital.

Un alt bărbat a avut nevoie de ajutorul pompierilor pentru a ieși din apartament după ce ușa de la intrare s-a deformat și s-a blocat.

Suflul exploziei a avariat în total 16 apartamente, la care au fost afectate ușile și geamurile. De asemenea, geamurile de la două autovehicule care erau parcate în zona blocului au fost distruse de tencuiala căzută.

Pompierii au intervenit cu două autospeciale, iar după ce i-au evacuat pe locatari au securizat zona. La fața locului este așteptat și un reprezentant al Inspectoratului de Stat în Construcții, care urmează să evalueze situația.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică deasupra Japoniei