Confidenţialitate

Un copil de 8 ani a căzut din telescaun la Straja, de la o înălțime de 4 metri. Acesta a fost transportat la spital

Un copil în varstă de 8 ani aflat la schi în stațiunea montană Straja a cazut din telescaun de la o înălțime de aproape 4 metri. Copilul a fost dus la Spitalul din Lupeni pentru examinare de specialitate.

În momentul accidentului, alături de copilul care a căzut din telescaun se mai afla un alt copil. Potrivit salvamontiștilor, cei doi minori erau singuri și cu toate că și-au tras bara de protecție, probabil nu și-au pus schiurile pe talpa de protecție a barei și la un moment dat a alunecat pe sub această bară.

George Resiga, șeful Salvamont Lupeni, spune că cei care deservesc instalația l-au observat pe copil că este sub bara de protecție și au schimbat sensul de mers al telescaunului pentru a reduce distanța față de pământ și chiar au reușit, dar, până la urmă, copilul totuși a căzut.

George Resiga spune că înălțimea în momentul în care a fost văzut alunecând pe sub bara de protecție era undeva la 7 metri, dar cei de la instalație au reușit să schimbe sensul și au redus distanța undeva la aproximativ 4 metri.

În urma evaluării de către salvamontișit, s-au constatat doar niște traumatisme, nimic grav. Copilul a fost transportat la Spitalul din Lupeni pentru examinare de specialitate.

Citește și: Bărbatul care a agresat-o pe femeia găsită inconștientă în Centrul Vechi al Capitalei, dus la audieri| AUDIO