Confidenţialitate

Expiră primele nume de domenii .ro

Registrul român de domenii – RoTLD anunță că de mâine, 1 iunie 2018, expiră primele nume de domenii .ro. Sunt domeniile înregistrate înainte de 01.03.2013, pentru care deținătorii dreptului de folosință nu au achitat la timp contravaloarea serviciului de mentenanță anuală, prin intermediul partenerului RoTLD.

Acestea vor programate la ștergere și vor fi șterse automat după 90 de zile. În această perioadă, domeniul respectiv este nefuncțional, pentru a deveni funcțional, se poate efectua reînnoirea.

Reînnoirea domeniului poate fi efectuată pentru 1 – 10 ani. Serviciul de mentenanță anuală este stabilită de partenerii RoTLD, ținând cont că tariful practicat de Registrul RoTLD este de 6 EURO/an, fără TVA – tariful oferit partenerilor acreditați ROTLD. Serviciul de mentenanța anuală nu se aplică retroactiv.

Într-un comunicat transmis Europa FM, RoTLD precizează că sintagma “domenii cumpărate pe viață” nu a fost stipulată niciodată în contractul pentru înregistrarea numelor de domenii .ro. Potrivit punctului 20 de la regulile de înregistrare RoTLD, care pot fi găsite la adresa https://www.rotld.ro/reguli-de-inregistrare/, „Înregistrarea unui nume de domeniu nu conferă decât dreptul de folosință asupra sa […]”.

RoTLD a pus la dispoziția deținătorilor de nume de domenii .ro un instrument prin care pot obține gratuit lista cu domeniile „.ro” atașate unei adrese de e-mail și perioada pentru care mai sunt valabile fără taxă.