Confidenţialitate

Expertul american Anthony Fauci cere Chinei să prezinte dosarele medicale ale unor angajați ai laboratorului din Wuhan

Principalul expert în boli infecţioase din Statele Unite, doctorul Anthony Fauci, a cerut Chinei să prezinte dosarele medicale a unor persoane angajate ale laboratorului din Wuhan. Ar conține indicii vitale privind originea virusului Sars-CoV-2.

Expertul american Antony Fauci declară pentru Financial Times că dosarele persoanelor care s-au îmbolnăvit în 2019 ar putea arăta dacă COVID-19 a apărut pentru prima dată ca rezultat al unei scurgeri de laborator.

Originea virusului este puternic contestată, în timp ce agenţiile de informaţii americane încă examinează informaţiile potrivit cărora cercetătorii unui laborator chinez de virologie din Wuhan au fost grav bolnavi în 2019, cu o lună înainte de raportarea primelor cazuri de COVID-19.

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă şi oficialii chinezi au respins în mod constant ipoteza scurgerilor de laborator, spunând că virusul ar fi putut circula în alte regiuni înainte să lovească oraşul Wuhan şi chiar ar fi putut intra în China prin livrări de alimente congelate importate sau comerţ cu animale sălbatice.

Potrivit Financial Times, Fauci continuă să creadă că virusul a fost transmis mai întâi la oameni de la animale.