Confidenţialitate

Expertiza tehnică în cazul accidentului mortal de la cariera Jilț a fost finalizată | AUDIO

Expertiza tehnică în cazul tragicului accident de la cariera Jilț Sud a Complexului Energetic Oltenia, în urma căruia trei mineri și-au pierdut viața și alți zece au fost răniți, a fost finalizată. Conform acesteia, șoferul care a murit este vinovat de producerea accidentului împreună cu cei din companie care nu au întreținut drumul în bune condiții.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După 7 luni de la procedura accidentului colectiv de muncă de la cariera Jilț Sud, în care 3 angajați au murit, iar alți 10 au suferit leziuni grave, a fost finalizată expertiza tehnică, dispusă de procurori.

Expertul a stabilit că autoutilitara care-i transporta pe mineri în interiorul carierei se deplasa cu o viteză necorespunzătoare și că starea tehnică a acesteia nu era conformă. În plus, drumul din interiorul cariere nu era întreținut corespunzător. Conform expertului, șoferul putea evita răsturnarea mașinii, dacă ar fi avut cuplată cutia de viteze într-o treaptă superioară și ar fi acționat ușor frâna de serviciu. Însă, anvelopele mașinii erau uzate, iar drumul era impracticabil.

Expertul tehnic mai susține că transportul persoanelor în autoutilitara care s-a răsturnat s-a făcut fără respectarea normelor din domeniu, deoarece în același spațiu erau transportate și alte materiale, vinovați fiind șoferul mașinii și persoanele responsabile din cadrul carierei Jilț Sud.

Până acum, procurorii Parchetului din Motru nu au pus nicio persoană sub acuzație, cercetările fiind tot asupra faptei.

Citește și: Rudele celor 3 mineri morți în accidentul de la Jilț Sud cer 2,7 milioane de euro despăgubiri de la Complexul Energetic Oltenia