Confidenţialitate

Experții spun că România poate ajunge la 9 mii de cazuri COVID-19 pe zi, în decembrie

Țara noastră ar putea ajunge la o medie de 9.000 de infecții de coronavirus pe zi în luna decembrie, dacă rămânem pe actuala tendință de creștere a numărului de cazuri.

Este proiecția valabilă pentru 10 decembrie și a fost prezentată vineri dimineață în emisiunea Deșteptarea de vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici.

Până acum estimările pe care le-a prezentat Emilian Popovici s-au confirmat. El a mai spus că în aceste condiții în decembrie numărul pacienților la terapie intensivă va fi foarte mare.

Emilian Popovici: Aici vine partea mai tristă, pentru că ar putea să fie o corespondență în terapia intensivă de 3.000 de cazuri, ceea ce, în mod natural, ar putea crea niște probleme deosebite sistemului și bineînțeles în primul rând probleme de sănătate oamenilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie recomandă să fim atenți cu cine ne întâlnim, pentru că în special de la cei apropiați luăm virusul.

Emilian Popovici: Avem impresia că cel drag nouă sau cel cunoscut nu ne poate transmite infecția. Ne-o poate transmite și o transmite chiar mai intens decât cu o persoană străină cu care rezumi contactul doar la strictul necesar și poți să respecți și distanțarea și toate celelalte, pe când ceilalți sunt aproape și de aici vine majoritatea infecțiilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie a mai spus în emisiunea Deșteptarea că, indiferent ce măsuri de limitare a răspândirii virusului adoptă autoritățile, ele nu pot avea efect atât timp cât nu sunt respectate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.