Expertii NASA au descoperit zece noi planete cu potential de a fi locuibile

Cea mai apropiata planeta se afla la 15 ani lumina

Experții NASA au identificat un număr record de peste 800 de posibile planete. 10 dintre acestea au potențial pentru a fi locuibile, au anunțat oamenii de știință, care au prezentat rezultatele activității desfășurate cu ajutorul telescopului Kepler.

Experții Agenției Spațiale Americane au identificat cu ajutorul telescopului Kepler zece planete cu o rază mai mică decât dublul razei terestre și care s-ar afla în așa numita zonă de viață, adică la o anumită distanță de Soare, astfel încât pe suprafața lor poate fi apă în stare lichidă și viață.

După analiza datelor, cea mai apropiată planetă de Terra uinde ar putea exista viață se află la 15 ani lumină de sistemul nostru solar.

Noile descoperiri anunțate de NASA vin în contextul în care tot mai mulți experți trag un semnal de alarmă în privința înrăutățirii condițiilor de viață de pe Pământ. Schimbările climatice și procesul de încălzire globală vor duce la declin economic și la creșterea sărăciei. În plus, în unele regiuni cu temperaturi ridicate și umiditate mare va fi imposibil orice tip de activitate umană – reiese dintr-un raport anual privind schimbările climatice citat de agenția ITAR_TASS. În plus, se va intensificia lupta pentru sursele de apă potabilă.

De curând, cercetătorii olandezi au descoperit că plantele pot fi cultivate în pământ de pe Marte, care conține mult fosfor și calciu. Din păcate, ei au constatat că orice fruct plantat în solul marțian nu poate fi comestibil, deoarece s-ar putea să conțină metale grele, iar o altă problemă ar fi apa, care pe Marte există numai sub formă de gheață.