Exista tot felul de miscari pe scena politica

Partidele de dreapta încearcă să-și desemneze un candidat unic la prezidențiale.

Primul anunț a fost făcut de PDL, care l-a desemnat candidat la prezidențiale pe fostul ministru al justiției, Cătălin Predoiu. Între timp, însă, PDL a decis să fuzioneze cu PNL – un proces programat să aibă loc până în 2017. În alegeri, PDL și PNL vor intra, însă, ca alianță. Unul dintre partide va da candidatul la prezidențiale, celălalt – la funcția de prim ministru. Se pare că PNL-ului îi revine președinția. Inițial, Crin Antonescu, până nu demult considerat posibilul candidat din partea USL, a anunțat că renunță la candidatură. Preferat a devenit Klaus Iohanis. Crin Antonescu s-a răzgândit, a spus din nou că va candida, iar Delegația Permanentă a PNL va hotărî cine va fi, de fapt, candidatul PNL.

Pe de altă parte, Forța Civică – un alt partid de dreapta – l-a anunțat ca posibil candidat la prezidențiale pe fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu. Însă, chiar în această dimineață, Colegiul Director al PDL a votat fuziunea prin absorbție cu Forța Civică.

Tot astăzi, Monica Macovei, europarlamentar PDL, i-a cerut președintelui Vasile Blaga să fie inclusă în evaluarea internă pentru selectarea candidatului la prezidențiale.

Un alt candidat la alegerile din noiembrie, vine din partea Partidului Mișcarea Populară, care l-a propus pe Cristian Diaconescu.

Izolat printre partidele de dreapta rămâne, deocamdată, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat care nu a anunțat nici o alință și nici un candidat pentru alegerile din toamnă.