Exerciţiu de intervenţie antiteroristă la Târgu Mureş

Câteva sute de cadre ale instituţiilor care compun Sistemul Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului participă, în perioada 19 – 21 septembrie, la Târgu Mureş, la exerciţiul Maris 17.

Sunt simulate un atac armat cu luare de ostatici, intervenţia la un colet suspect şi atacarea unui transport special.

La acest exerciţiu, al şaptelea dintr-o serie de opt exerciţii organizate de Jandarmeria Română, vor participa toate instituţiile cu atribuţii în domeniul ordinii publice şi al prevenirii şi combaterii terorismului.

Se urmăreşte antrenarea componentelor SNPCT pentru gestionarea în comun a unei intervenţii antiteroriste la obiective din competenţa Jandarmeriei Române, precum şi perfecţionarea efectivelor de jandarmi.Prin exerciţiul Maris 17 se vor evalua modul de desfăşurare a tuturor activităţilor cuprinse în scenarii, organizarea acestora, etapele parcurse de la luarea deciziilor, elaborarea documentelor necesare şi coordonarea forţelor din teren, până la modul de acţiune efectiv al forţelor de ordine participante, într-o situaţie cât mai aproape de realitate.

Exerciţiul a debutat, marţi dimineaţă, în parcarea unui complex de retail din Târgu Mureş, urmând să continue miercuri, la Tribunalul Mureş, şi joi, la Baza de Pregătire a IJJ Mureş.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS