Executii in Coreea de Nord

80 de persoane, acuzate că au urmărit emisiuni ale televiziunii sud-coreene, au fost executate în Coreea de Nord.

Coreea de Nord a executat public, la începutul lunii noiembrie, aproximativ 80 de persoane.

Multe dintre ele au fost acuzate că au urmărit emisiuni ale televiziunii sud-coreene, activitate strict interzisă în Nord.

Informația a fost făcută publică astăzi de un cotidian sud-coreean, citat de agențiile de presă internaționale.

Publicația sud coreeană nu citează decât o singură sursă anonimă. dar cel puţin un grup de transfugi nord-coreeni ajunşi în Sud a declarat că a primit informaţii care confirmă articolul respectiv.

Execuţiile au avut loc pe 3 noiembrie, în şapte oraşe din ţară.

Într-o localitate portuară, situată în estul Coreii de Nord, autorităţile de la Phenian au adunat 10.000 de persoane pe un stadion pentru a asista la execuţia prin împuşcare a 8 condamnaţi.

Cei mai mulţi dintre ei au fost executaţi pentru că au urmărit emisiuni televizate sud-coreene, introduse clandestin pe DVD-uri sau stick-uri de memorie în Nord. Alţii au fost acuzaţi de prostituţie.

Pe de altă parte, un site de ştiri administrat de transfugi nord-coreeni şi care dispune de o reţea de surse în Coreea de Nord, a declarat că nu are informaţii în legătură cu acest subiect.

Coreea de Nord comunistă este condusă cu mână de fier de trei generaţii de aceeaşi familie, Kim. În prezent, liderul nord-coreean este Kim Jong-un, nepotul lui Kim Ie Sen.