EXCLUSIV: Raportul lui Tudorel Toader, accesat de pe siteul ministerului, de zeci de mii de ori

Interesul românilor pentru soarta DNA se vede inclusiv în statisticile informatice ale Ministerului Justiției.

În mai puțin de trei zile, comunicatul de presă și raportul ministrului Justiției prin care cere revocarea procurorului șef al DNA, au fost accesate sau descărcate de peste 42.000 de mii de ori.

Mulți l-au redistribuit în presă sau pe rețele sociale.

Raportul a fost publicat vineri după amiaza, la aproape o zi, după ce Tudorel Toader a făcut anunțul.

Site-ul încă nu era sută la sută funcțional, însă documentele au fost postate.

Statisticile furnizate postului nostru de Direcţia Tehnologia Informatiei a ministerului arată că vineri, în numai 6 ore, postate într-un format ușor de văzut, argumentele lui Tudorel Toader pentru cererea de revocare a Laurei Codruța Kovesi au fost accesate de aproape 21.000 de mii de persoane.

După ce site-ul a redevenit funcțional, comunicatul de presă  cu același subiect a fost accesat de 12.177 de ori,  iar raportul a fost descărcat de 9.170 de ori.

Vă reamintim, site-ul Ministerului Justiției s-a blocat joia trecută, când aproape 30 de mii de oameni au încercat să acceseze documentele prezentate de Tudorel Toader.

Directorul Direcției Tehnologia Informației, Răzvan Crăciunescu, a precizat pentru Europa FM că blocarea  siteului s-a întâmplat din cauza numărului mare de accesări simultane, care a depășit cu mult numărul „obișnuit” de accesări (pentru care site-ul este proiectat).

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS