Confidenţialitate

EXCLUSIV Costin Borc, ministrul Economiei şi Comerţului, vine duminică la Medium Rare cu Adi Hădean – VIDEO LIVE

Produsul românesc a înregistrat un eșec usturător la Târgul Internaţional de produse din Industria Alimentară SIAL de la Paris. Costin Borc, Ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, vine în direct la Medium Rare, pentru o discuție ardelenească cu chef Adrian Hădean despre subiect.

Veţi putea urmări discuţia cu ministrul Costin Borc, duminică, de la 12:15, şi video live pe www.europafm.ro.

Adrian Hădean a transmis video pe Facebook de la Paris de la cea mai mare expoziţie alimentară din lume unde a descoperit că Ministerului Economiei nu a mai facilitat în acest an banii necesari micilor producători pentru expunerea produselor.

În replică, Costin Borc, Ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, a postat pe Facebook mai multe fotografii cu producători români de la SIAL şi a comentat:

“Poate că standurile nu sunt cum am vrea să fie, sigur că sunt multe probleme şi că a fost mult efort să se ajungă acolo. Dar Ministerul Economiei nu a cerut bani nimănui, mai mult de atât, a plătit cei 300 de mii de euro pentru chirie şi utilităţi.

Trebuie însă să învăţăm din fiecare greşeală, îmi cer scuze faţă de cei pe care i-am supărat sau i-am enervat cu birocraţia din minister. Nu pot decât să-i asigur că fac în fiecare zi tot ce pot ca lucrurile să fie mai uşoare pentru firmele cu care interacţionăm. Câteodată cu succes, câteodată cu eşecuri”, a transmis el.

Corpul de control al premierului a fost trimis la Ministerul Economiei în scandalul legat de SIAL.

Corpul de control al premierului a fost trimis miercuri dimineaţă la Ministerul Economiei pentru a verifica demersurile făcute de instituţie pentru participarea României la târgul de produse alimentare SIAL de la Paris, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

“Este o problemă care se află şi în atenţia premierului Dacian Cioloş şi în această dimineaţă Corpul de control al primului-ministru a început o acţiune de documentare la Ministerul Economiei. Obiectivele acestei acţiuni de documentare sunt demersurile întreprinse de minister pentru participarea României la târgul SIAL Paris, şi anume modalitatea de închiriere a spaţiului destinat standului României, derularea procedurii de atribuire a contractului şi sumele plătite pentru asigurarea participării României”, a declarat Liviu Iolu după şedinţa de Guvern.