Confidenţialitate

Examene online la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Studenții, nemulțumiți

Conducerea Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași a decis ca toate examenele programate în sesiunea din această vară, dar și cele de finalizare a studiilor (licență, disertație) să se susțină în sistem online.

Concret, la toate cele 15 facultăți ale Universității din Iași, la admiterea din acest an, la studii de licență, s-a renunțat la probele scrise. Deci toate facultățile vor organiza admitere pe bază de dosar. Rector la această universitate este fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader.

De asemenea, la cererea studenților, va fi organizată o sesiune specială de restanțe și măriri de note, în prima parte a lunii septembrie, și pentru alți studenți interesați, în afară de bursierii Erasmus.

Tot atunci va fi și o sesiune specială de examene de finalizare a studiilor, la care se vor putea înscrie atât studenții Erasmus, cât și cei care nu s-au putut înscrie și prezența la sesiunea obișnuită din vară.

Deciziile conducerii Universității ieșene au stârnit nemulțumirea și indignarea studenților: ei nu sunt de acord cu transformarea probelor scrise de la examenul de licență în probe orale, si nici cu admiterea pe bază de dosar.

Liga Studenților cere să fie eliminate probele orale online la susținerea examenelor de licență și de disertație și să se amâne plata taxelor de școlarizare.

Studenții au și alte solicitări: cursurile, seminarele şi laboratoarele să fie înregistrate şi publicate pe platforme online. Cer și să nu se mai abuzeze de examene de tip grilă, întrucât sunt limitate din punct de vedere al cunoștințelor și capacităților care pot fi evaluate, iar dacă se mențin să aibă o singură variantă corectă de răspuns.