Confidenţialitate

Eveniment inedit la Arena Națională – Maratonul pe tocuri

Când ați alergat ultima dată pe tocuri? În acest weekend, sâmbătă, pe 2 noiembrie 2019, sunteți așteptați la Arena Naţională din Bucureşti (intrarea VIP din strada Maior Coravu), începând cu ora 10.00, la evenimentul “MARATOC – Maratonul pe tocuri“. Este vorba despre o competiţie la care oricine se poate înscrie pentru a alerga singur (pe tocuri) sau alături de copii.

Este un eveniment sportiv cu un scop caritabil şi este destinat copiilor mai puţin norocoşi, care nu au o familie. Ideea ii apartine Monicăi Davidescu, actriţă a Teatrului Naţional Bucureşti şi iniţiatoarea proiectului. “De când fetiţa mea merge la şcoală, am observat un ‘fenomen’. În fiecare dimineaţă văd mămici – femei ocupate, cu diferite profesii, elegante şi purtând încălţăminte cu tocuri – care îşi duc grăbite copiii la şcoală, încercând să împace în mare viteză ambele ‘cariere’ – cea de mamă şi cea profesională. Şi reuşesc cu brio. Ele aleargă zilnic cu copilul de mână, cu ghiozdanul pe umăr şi, uneori, cu umbrela în cealaltă mână, până la poarta şcolii. Acei copii sunt norocoşi, deoarece pentru ei aleargă cineva. Dar ce se întâmplă cu aceia care nu au familie – copiii abandonaţi, cei de la aşezămintele sociale, cei care au probleme de sănătate şi sunt abandonaţi în spitale? Pentru ei vom alerga noi!“, declară Monica Davidescu.

Banii strânși în urma cumpărării kitului de participare la Maratoc vor fi directionați către două fundații: Fundaţia “Nane pentru copii cu dizabilităţi“, dar şi cei de la Fundaţia “Ajut un copil“.

Programul evenimentului:

* între orele 10.00 – 11.00 – înscrieri; achiziţionarea kit-ului de concurs (prin tranzacţie online sau cash) în valoare de 100 lei pentru adulţi şi 50 lei pentru copii; socializare, antrenament în zona de încălzire, delimitată de organizatori
Participanţii care fac donaţia on line, se vor prezenta la cortul pentru on line de unde vor ridica kitul de participare pe baza tranzactiei. Participanţii care fac donaţia pe loc, în dimineaţa evenimentului, se vor prezenta la voluntarii de la celelalte corturi, iar după ce fac donaţia, vor primi kitul de participare. Donaţiile on line se pot face către una dintre fundaţii:
– Ajut un copil – Cont IBAN: RO33BTRLRONCRT0383775101
– Nane pentru copii cu dizabilităţi – Cont IBAN: RO80BTRLRONCRT0P70843303

* ora 11.15 – start în cursa de 400 de metri
* ora 11.30 – start în cursa de 800 de metri
* ora 12.00 – start în cursa de 1.200 de metri
* ora 12.30 – festivitatea de premiere, şedinţă foto, sesiuni de interviuri cu oficialităţile, personalităţile şi vedetele care vor participa la concurs.

Detalii despre evenimentul MARATOC pot fi găsite pe pagina de Facebook dedicată evenimentului – www.facebook.com/maratonpetocuri.