Confidenţialitate

Evaluarea Națională: Aproape jumătate dintre elevii din rural nu au luat 5 la matematică. Elevii cer măsuri concrete | AUDIO

Aproape jumătate dintre elevii de la sate nu au luat notă de trecere la matematică, la examenul de Evaluare Națională, arată datele prezentate de Ministerul Educației și analizate de Consiliul Elevilor.

În mediul urban, aproape o cincime dintre absolvenții de gimnaziu au luat sub 5 la proba de matematică.

În privința mediei dintre cele două materii, peste 38% dintre copiii de la țară care s-au înscris la examen au luat mai puțin de 5, față de 15% în urban.

Președintele Consiliului Elevilor din România, Antonia Pup, le cere responsabililor de la Ministerul Educației să ia măsuri pentru reducerea uriașei diferențe între educația obligatorie primită de elevii de la sate și cei din marile orașe:

Ministerul Educației a refuzat să asigure accesul la educație de calitate pentru 900 de mii de elevi, timp de trei luni, ceea ce evident că a adâncit inechitățile care deja existau. Astăzi, în Senat, se votează legea prin care Guvernul va fi obligat să asigure dreptul la educație și în mediul online pentru elevii din România. Noi ne dorim o promulgare rapidă a acestei legi. Cerem politici, nu promisiuni, să aloce bani pentru ca acești elevi să aibă acces la educație. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mihaela Bucșa este profesor de gimnaziu în satul Crisbav, din județul Brașov.

Predă fizică în cadrul programului Teach for Romania și spune la Europa FM că rezultatele din acest an sunt un pic mai bune decât în anii precedenți, însă tot proaste:

Ce am putut vedea eu acum, ca rezultate, este așa: La matematică a scăzut numărul de note între 1-2 și a crescut numărul celor 2-3. Ceva progres există. Subiectele au fost ceva mai ușoare decât în alți ani. A fost greu să se lucreze online în mediul rural, nu am putut efectiv să predăm.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Profesoara Mihaela Bucșa are și un sfat pentru Ministerul Educației:

În această vară pregătim Academia de Vară, cu training pentru profesori. (…) Ar trebui să existe pregătirea profesorilor, școlile ar trebui să aibă o platformă online, să existe un mod comun de lucru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.