#EUROVOT 18.532 de secţii de votare în ţară pentru europarlamentare

Pentru alegerile europarlamentare vor fi 18.532 de secţii de votare în ţară şi i 20,1 milioane de buletine de vot, la care se adaugă cele care urmează să fie tipărite pentru secţiile din străinătate.

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare a început vineri, la ora 00.00, şi se va încheia cu o zi înainte de data alegerilor, respectiv sâmbătă 24 mai, la ora 7.00.

Pentru secţiile de votare din ţară vor fi tipărite 20,1 milioane buletine de vot, la care se vor adăuga cele destinate secţiilor de votare din străinătate, potrivit comuncărilor ce vor fi efectuate de Ministerul Afacerilor Externe.

În total vor fi pregătite 18.532 de secţii de votare în România pentru alegerile europarlamentare de pe 25 mai. Autorităţile au anunţat că vor confecţionate 92.660 de ştampile cu menţiunea ‘Votat’ şi tipărite 17,7 milioane de timbre autocolante, tot cu menţiunea ‘Votat’, care se vor lipi pe cărţile de identitate ale celor care vor vota la alegerile europarlamentare. În cazul cetăţenilor care se vor prezenta la vot cu buletine de identitate, va fi aplicată ştampila cu menţiunea ‘Votat’, pe una din filele documentului.

Peste 18,3 milioane de cetăţeni cu drept de vot, din care 20.656 de tineri care vor deveni majori în timpul campaniei electorale sunt aşteptaţi la urne la alegerile europarlamentare din 25 mai.