EUROVISION 2016: În ce ordine vor intra ţările în a doua Semifinală Eurovision 2016

Joi seara, de la ora 22, ora României, are loc a doua semifinală a Eurovision Song Contest 2016. Este seara în care și România ar fi trebuit să-și prezinte piesa în fața lumii, însă, din cauza datoriilor acumulate de postul public de televiziune la EBU, țara noastră a fost exclusă din concurs și TVR a pierdut inclusiv dreptul de a transmite Eurovision 2016.

Ovidiu Anton cu „Moment of Silence” ar fi trebuit să reprezinte România la Eurovision  2016. După eliminarea țării noastre, PRO TV a propus EBU să preia concursul, însă European Broadcasting Union a anunțat că acest lucru nu este posibil și nicio televiziune din România nu poate transmite Eurovision 2016.

Nici vecinii noștri nu au rămas indiferenți la excluderea TVR din Eurovision Song Contest, reprezentanții postului public din Moldova propunând ca România să participe la concurs, alături de Moldova, printr-un duet al celor doi reprezentanţi.

„Odată cu acest mesaj de solidaritate, lansăm şi ideea unei colaborări dintre reprezentanţii ţărilor noastre. În acest context, îl invităm pe Ovidiu Anton să evolueze pe scena Eurovision alături de reprezentanta Republicii Moldova, Lidia Isac. Suntem convinşi că cei doi pot face un duet de excepţie cu piesa ‘Falling Stars’ în semifinala din 10 mai” – a fost invitaţia făcută de Republica Moldova, prin televiziunea publică Moldova 1.

„Mă înclin în faţa fraţilor noştri din Moldova, este un gest extraordinar, unic şi nobil. Pentru că ştiu câtă muncă este în pregătirea unui astfel de moment şi cât de important este Eurovisionul pentru cariera unui artist, nu vreau să afectez în vreun fel prestaţia Lidiei pentru care a investit atâta energie.

Este o piesă care i se potriveşte de minune şi oricât îmi doresc să fiu pe scena la care am visat, nu pot accepta să o fac aducând riscuri pentru alţi artişti. Eu îmi doresc să cânt la Stockholm, îmi doresc să cânt Moment of Silence pentru toţi, români, moldoveni şi pentru fanii Eurovision de pretutindeni”, a răspuns Ovidiu Anton, pe Facebook.

Ordinea ţărilor în a doua Semifinală Eurovision 2016:

01 Letonia Justs Heartbeat
02 Polonia Michał Szpak Color Of Your Life
03 Elveţia Rykka The Last Of Our Kind
04 Israel Hovi Star Made Of Stars
05 Belarus IVAN Help You Fly
06 Serbia Sanja Vučić ZAA Goodbye (Shelter)
07 Irlanda Nicky Byrne Sunlight
08 F.Y.R. Macedonia Kaliopi Dona
09 Lituania Donny Montell I’ve Been Waiting for This Night
10 Australia Dami Im Sound Of Silence
11 Slovenia ManuElla Blue And Red
12 Bulgaria Poli Genova If Love Was A Crime
13 Danemaca Lighthouse X Soldiers Of Love
14 Ucraina Jamala 1944
15 Norvegia Agnete Icebreaker
16 Georgia Nika Kocharov and Young Georgian Lolitaz Midnight Gold
17 Albania Eneda Tarifa Fairytale
18 Belgia Laura Tesoro What’s The Pressure

FOTO: Anna Velikova (EBU)

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS