Confidenţialitate

România a fost eliminată din concursul Eurovision

TVR nu va mai putea transmite  nici EURO 2016, nici Olimpiada, iar după suspendarea drepturilor, EBU se gândește la eliminarea TVR din organizație.

România a fost eliminată din concursul muzical Eurovision 2016. Decizia a fost luată de – EBU –  Uniunea Europeană a Radio-Televiziunilor din cauza datoriilor pe care TVR le are către acest organism.

România nu pierde doar dreptul de a participa la ediția din acest an a concursului muzical Eurovision, dar nu va mai avea dreptul nici să preia transmisiunile sportive distribuite prin intermediul EBU: Campionatul de fotbal EURO 2016 și Olimpiada de Vară de la RIO.
EBU arată că neplata cotizației de catre  Televiziunea Română și problemele financiare ale acesteia pun în pericol însăși stabilitatea financiară a organizației.

 

EBU precizează că în cea mai recentă scrisoare trimisă ministrului roman de Finanțe, Anca Dragu, a solicitat plata imediată a unei prime tranșe de 10 milioane de franci elvețieni din datoria totală, până la închiderea zilei bancare de 20 aprilie.

EBU a solicitat și depunerea unei scrisori de garanție în valoare de 6 milioane de franci elvețieni, pentru restul datoriei pe care Televiziunea Publică din România o are către organizație.