EUROVISION 2015: Reacții pozitive ale jurnaliștilor după prima repetiție oficială a trupei Voltaj

Trupa Voltaj a avut marți prima repetiție oficială pe scena Eurovision Song Contest 2015. Membrii trupei Voltaj au apărut în costume alb cu negru și au avut pe ecranele din spatele lor imagini din videoclipul ”De la capăt”.

Voltaj a optat pe scena de la Viena pentru o versiune bilingvă româno-engleză.
esctoday.com, un site dedicat fanilor Eurovision, a întrebat mai mulți jurnaliști acreditați la Eurovision cum au apreciat evoluția reprezentantei României la prima repetiție oficială. În timp ce unii apreciază că piesa ar fi avut mai multe șanse dacă era cântată integral în limba engleză, alții apreciază că tocmai acest lucru o scoate în evidență și este una dintre ”cele mai frumoase balade din concurs”.

Pe Grupul Eurovision Romania de pe Facebook, un grup privat al fanilor români, cu peste 5.000 de membri, părerile sunt împărțite.

”Le-am văzut pe toate. Putem completa că nu suntem chiar bine prin comparație cu ceilalți”, este de părere Cătălina Gheorghe.

Simplitatea showului, așa cum se observă în cele câteva secunde de înregistrare video care sunt disponibile, este considerată un dezavantaj de Octavian Paraschiv: ”Daca tot vor ceva negru și alb să se inspire puțin de la Nina sau să aduca ceva mai complex…”

”Pe lângă celelalte țări, România a cam lăsat de dorit din punct de vedere al graficii și luminilor.Călin a spus că această problemă va fi reglementată până la cea de-a doua repetiție…să sperăm că așa va fi”, comentează Laur Amanolesei.

Folosirea limbii române pentru afișarea mesajelor nu este pe placul lui Elvir Rivle, el susținând, în același grup al fanilor, că ”mesajele trebuiesc schimbate neapărat și obligatoriu în engleză”.

Și pe pagina de Facebook Europa FM părerile sunt împărțite.

”SUPERR!!” este reacția lui Marian Nițu, în timp ce Alexandru Marius Ionut crede că trupa Voltaj nu a reușit să se facă înțeleasă pe Wiener Stadthalle: ”Nu vreau să supăr pe nimeni, dar am auzit varianta în engleză a melodiei. Nu se înțelege mai nimic, iar solistul ar trebui să mai lucreze la acest capitol. Nu cred că vor fi mai sus de locul 10,piesa nu e prea potrivită pentru Eurovision. În ziua de azi se caută altceva, dar sper să mă înșel și că cei de la Voltaj să-mi dea peste nas”

Trupa Voltaj este formată din Călin Goia (voce), Oliver Sterian (tobe), Valeriu Ionescu (bas), Gabi Constantin (chitară), Adrian Cristescu (clape).

Potrivit informațiilor primite de la echipa care însoțește Voltaj la Eurovision, Ionuţ, copilul din videoclipul piesei ”De la capăt”, va fi împreună cu părinţii lui la Viena, la finala Eurovision 2015.

Calificată în urma selecţiei naţionale din 8 martie, Voltaj va urca pe scena Eurovision Song Contest 2015 pe 19 mai, în prima semifinală a competiţiei, pe poziţia a 15-a.

Alături de artiştii români, în prima semifinală participă Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia şi Ungaria.

Atât semifinalele Eurovision Song Contest (19 şi 21 mai), cât şi finala Eurovision din 23 mai vor fi transmise în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe TVR+.

FOTO: Andres Putting/EBU/eurovision.tv