Confidenţialitate

Europa trimite 30 de tone de lapte praf în SUA în contextul crizei care a început la finalul lui februarie | AUDIO

Este criză de lapte praf pentru bebeluși în Statele Unite. Un transport cu aproape 30 de tone de lapte praf a fost trimis din Europa. Alte curse sunt programate în următoarele zile, a anunțat liderul de la Casa Albă, Joe Biden.

Criza a pornit după ce la finalul lunii februarie o mare companie din Statele Unite – cel mai mare furnizor din SUA – a decis să recheme mai multe produse și să închidă o fabrică de lapte praf pentru bebeluși din Michigan. Rechemările au fost determinate de prezența unor bacterii.

Acum, rafturile magazinelor sunt goale la raionul cu lapte praf.

Părinții merg zilnic zeci de kilometri cu mașina în diferite orașe pentru a cumpăra lapte praf pentru bebeluși

Părinții se plâng că trebuie să meargă zeci de kilometri cu mașini la alte magazine din diferite orașe pentru a găsi lapte praf pentru bebeluși.

Criza este gestionată acum chiar de Casa Albă. Președintele American – Joe Biden Biden – a invocat săptămâna trecută Legea privind producţia de apărare din perioada Războiului Rece, pentru a ajuta la creşterea livrărilor.

Administraţia Biden încearcă să aprovizioneze rafturile goale cu 1,5 milioane de recipiente cu formule speciale pentru sugari.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Fermierii și comercianții vor fi obligați să își declare toate stocurile de alimente. Cei care nu fac asta riscă amenzi de până la 1.000.000 de lei | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.