Europa FM se declară împotriva legii care îi scutește pe jurnaliști de impozitul pe venit

Europa FM susţine în totalitate demersul celor 13 jurnalişti care au cerut preşedintelui să blocheze legea care le acordă facilităţi fiscale angajaţilor din presă.

Un proiect aprobat recent de Parlament prevede că ziariştii şi tehnicienii din presă vor fi scutiţi de impozitul pe venit de 10%.

„Măsura este nedreaptă. Toţi cetăţenii care muncesc trebuie să beneficieze de un regim fiscal egal”, spun semnatarii scrisorii.

Nu există motive pentru ca jurnaliştii să fie încadraţi la excepţii, iar privilegiile financiare aprobate de parlamentari nu servesc interesului public, dimpotrivă afectează încrederea pe care o au oamenii în presă – susţin cei care au semnat scrisoarea adresată preşedintelui Klaus Iohannis.

Printre aceştia, Cristian Tudor Popescu, Cătălin Tolontan şi Vlad Petreanu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De ce au aprobat parlamentarii această scutire de impozit pentru jurnalişti?

„Pentru că este an electoral, de ce să nu dăm niște bani la ziariștii ăștia care sunt atât de răi cu noi?”, spune Vlad Petreanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Si jurnalistul Tudor Mușat, realizatorul emisiunii România în Direct, respinge „ideea unei noi forme de discriminare între salariați și a unei noi categorii de speciali”.

Acesta a adăugat că nu trebuie să existe suspiciunea că presa devine complice al politicienilor sau că presa le datorează ceva acestora.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS