Confidenţialitate

Europa FM, postul de radio cu cea mai mare cotă de piață în orașele țării

Europa FM este cel mai ascultat post de radio privat din București și din toate orașele țării, potrivit datelor din Studiul Audienţei Radio (SAR), desfăşurat în perioada 22 aprilie – 11 august 2019, realizat de institutele de cercetare IMAS – Marketing şi Sondaje SA şi Mercury Research.

Europa FM înregistrează cele mai mari creșteri ale cotei de piață, atât la nivel național, cât și urban, devenind cel mai ascultat post de radio privat din toate orașele țării pe parcursul întregii săptămâni (11+ ani, luni-duminică).

Cota de piață (Market Share) este un termen utilizat în analiza audienței și a marketingului și reprezintă împărțirea audienței între mai multe postrui de radio sau de televiziune. Procentul comunicat drept Market Share este obținut prin raportul între aswcultătorii/telespectatorii care se uită la un anumit post radio sau de televiziune și numărul total de ascultători/telespectatori care folosesc aparatele în acel moment.

Pe publicul comercial din orașele României (18-49 ani, luni-duminică), Europa FM își consolidează poziția.

Europa FM ocupă locul 3 în mediul urban, cu o creștere procentuală a numărului de ascultători unici de 23% și cu cea mai mare creștere a cotei de piață față de perioada mai-august 2018, în timp ce în București asistăm la o creștere spectaculoasă a cotei de piațăbde la 5,6% la 9,4%.

Europa FM este astfel cel mai ascultat post de radio privat din București și din toate orașele țării! Mulțumim!