Confidenţialitate

Europa FM live online, exclusiv în format AACplus

Transmisia Europa FM online va fi disponibilă în scurt timp exclusiv în formatul Advanced Audio Coding (AAC), respectiv AACplus, oferind o calitate superioară a audiției radio online cu un consum mai mic de date.

Potrivit statisticilor la nivel global, 97.54% dintre browserele folosite de utilizatori sunt compatibile cu acest format, considerat succesorul clasicului mp3. Potrivit datelor de trafic pentru europafm.ro, cel mai accesat site radio din România, peste 97% dintre vizitatori vor putea continua să asculte Europa FM ca până acum, fără să fie necesară nicio acțiune din partea lor, având versiuni recente de browsere compatibile deja instalate.

Cei care au setat în playere externe să asculte Europa FM, vor avea această posibilitate și cu ajutorul unor noi adrese de streaming AACplus, care vor fi actualizate pe europafm.ro imediat cum sunt disponibile public.

În prezent, puteți asculta Europa FM atât în formatul clasic MP3 cât și AACplus, atât pe europafm.ro cât și în aplicația Europa FM. În lunile următoare toate canalele oficiale urmează  să ofere Europa FM online exclusiv formatul AACplus, ceea ce înseamnă că va fi necesar un update de browser sau aplicație, după caz.

Dacă ați ales să ascultați Europa FM prin intermediul unui site care adună la un loc mai multe stații radio, puteți să le sugerați schimbarea adreselor de streaming. Cele mai populare servicii de streaming online legal vor fi anunțate de Europa FM privind această modificare și vor avea acces la adresele de streaming pe care le vom menține active în continuare.

Ce browsere sunt compatibile AACplus

Chrome Edge Firefox Internet Explorer Opera Safari
AAC support DA* DA DA (versiunea 20+) DA (versiunea 9+) DA DA (Versiunea 3.1+)

*fără versiunile de Chromium

Detalii suplimentare despre compatibilitatea cu diferite browsere puteți găsi pe canIuse.com.