Confidenţialitate

Euroins Insurance și Eurohold Bulgaria amenință cu arbitraj internațional după ce ASF a retras licența Euroins | AUDIO

Eurohold Bulgaria și Euroins Insurance anunță că vor cere arbitraj internațional după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară a retras licența Euroins. Grupul susține că decizia a fost arbitrară, iar despăgubirile s-ar ridica la 500 de milioane de euro.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Grupul financiar anunță că a informat oficial Guvernul României de intenția de a solicita un arbitraj internațional. Se poate evita acest proces dacă Executivul soluționează rapid cazul Euroins România și acoperă prejudiciile de aproape 500 de milioane de euro, mai spun reprezentanții Eurohold Bulgaria și Euroins Insurance.

Procedurile vin după ce ASF a retras în luna martie licența Euroins, o practică considerată ostilă și arbitrară, care ar fi încălcat legislația europeană și a dus la falimentarea companiei românești de asigurări.

ASF a decis să retragă autorizația de funcționare după ce a constatat indicii de insolvență a Euroins România, iar în luna septembrie Tribunalul București a hotărât să deschidă procedura falimentului.

Euroins controla aproape o treime din piața internă a asigurărilor iar compania a fost amendată de ASF de 26 de ori, în principal pentru că întârzia constatarea daunelor, nu respecta termenele de plată a despăgubuirilor și nu deținea fonduri pentru solvabilitate.

Sursa colaj foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Românii, tot mai mult afectați de scumpiri. O familie formată din 2 adulți și 2 copii are nevoie de aproape 10.000 de lei pe lună pentru un trai decent | AUDIO