Eurodeputatul Cristian Preda s-a înscris în partidul lui Dacian Cioloș

Eurodeputatul Cristian Preda a anunțat, marți pe Facebook, că a aderat la PLUS, la invitația lui Dacian Cioloș, precizând că va sprijini candidații partidului pentru alegerile europarlamentare, însă nu se va înscrie în cursă.

„La invitația lui Dacian Cioloș, am aderat la PLUS. Așa cum am anunțat în urmă cu patru luni, nu candidez la europene. Voi sprijini candidații PLUS la alegerile din 26 mai și îi invit pe toți cei care au încredere în mine să facă același lucru. Prin afilierea mea, PLUS capătă statut de partid parlamentar și va avea, în consecință, delegați în toate secțiile de vot, putând astfel securiza opțiunile exprimate în favoarea listei sale. După alegerile pentru PE, folosind experiența europeană acumulată, voi acționa în cadrul PLUS pentru ca instituțiile rezultate din viitoarele alegeri – președinția, autoritățile locale, noua majoritate parlamentară – să lucreze în interesul general, nu în interes propriu”, a scris Cristian Preda, marți pe Facebook.

Cristian Preda a fost membru al PDL.

La alegerile europarlamentare din luna mai a anului 2014 acesta a obținut un mandat, candidând pe listele PMP.

În luna decembrie PMP a luat decizia, prin vot unanim, de a îl exclude pe acesta din partid.

Membri formațiunii l-au acuzat pe Preda că singurul său scop a fost obținerea unui mandat de eurodeputat și că acțiunile sale au adus daune de imagine PMP.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS