Confidenţialitate

Eurodeputații au suspendat dosarele legislative referitoare la Qatar, inclusiv cele legate de liberalizarea vizelor

În răsunătorul scandal de corupție de la vârful Parlamentului European, numit Qatargate de presa internațională, eurodeputaţii au decis joi să suspende toate activităţile privind dosarele legislative referitoare la Qatar, în special în ceea ce priveşte liberalizarea vizelor

De asemenea, parlamentarii europeni au decis ca legitimaţiile de acces pentru reprezentanţii intereselor Qatarului să fie suspendate până când anchetele judiciare vor oferi clarificări.

Într-o procedură separată, Parchetul European a anunțat că a cerut ridicarea imunității parlamentare a fostei vedete de televiziune grecești, precum și a unui alt europarlamentar grec.

Între timp, partenerul de viață al fostei vicepreședinte a Parlamentului European, Eva Kaili, și-a recunoscut implicarea în scandalul mitei din legislativul european.

El le-a spus judecătorilor că adevăratul creier al operațiunii de fraudă ar fi un fost parlamentar italian, care e de asemenea arestat.

Eva Kaili va afla săptămâna viitoare dacă va fi eliberată din arest.

Citește și: Eva Kaili a fost demisă din funcția de vicepreședinte al Parlamentului European, în urma acuzațiilor de corupție