Eugen Teodorovici: „ANAF trebuie să-şi schimbe radical comportamentul în economie”

Eugen Teodorovici, a confirmat, în urmă cu puțin timp, că a solicitat premierului Viorica Dăncilă demiterea preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Ionuţ Mişa.

„Anul 2019 este un an cu foarte multe provocări, iar ANAF ca principală instituție publică din România trebuie să-și schimbe radical comportamentul în economie.

Trebuie să demonstreze că are un tratament corect, onest și echitabil față de contribuabil”, a declarat Eugen Teodorovici.

Cu o zi în urmă, șeful ANAF declara că nu știe nimic despre intenția Ministerul Finanțelor de a-l demite. „Nu ştiu despre ce solicitare ar fi vorba. Public, ministrul nu a făcut nicio declaraţie de acest gen. Cred că ar fi şi foarte greu să facă o astfel de solicitare, având în vedere că ANAF are cele mai mari încasări din istorie şi mult peste ce a fost prevăzut iniţial în legea bugetului. Cel mult să felicite public angajaţii şi conducerea ANAF pentru rezultatele deosebite care au contribuit major la încadrarea în deficit”, preciza, miercuri, Ionuț Mișa.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS