SURSE: Ministrul Finanțelor cere revocarea șefului ANAF, Ionuț Mișa

Eugen Teodorovici i-a trimis premierului o scrisoare în care își exprimă nemulțumirea față de activitatea lui Ionuț Mișa și cere schimbarea acestuia din funcție, potrivit unor surse citate de Antena 3.

Motivele invocate ar fi legate de încasările sub așteptări la bugetul statului, la acciză și supraaciză, dar și la taxe și impozite.

Ionuţ Mişa a fost ministru de finanțe în guvernul Tudose, după ce în Executivul condus de Sorin Grindeanu a deținut funcția de secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

Cât a condus ministerul a trebuit să rezvolve în principal problema legată de menţinerea deficitului bugetar în limita de 3% din PIB în acest an, în condiţiile creşterii cheltuielilor bugetare.

De-asemenea, a implementat “reforma fiscală” concepută de controversatul Darius Vâlcov, şi el fost mnistru al Finanţelor, condamnat penal în primă instanţă pentru luare de mită.

Născut în 1975, Ionuț Mişa a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universitatea Ovidius Constanţa şi are un master în managementul instituţiilor publice. A venit la conducerea ANAF în primăvara anului trecut, după o perioadă în care a fost director al Direcţiei mari contribuabili din ANAF.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS