Noi reguli pentru etichetarea laptelui și a produselor lactate. Cine nu le respectă riscă amenză de până la 25.000 de lei

Legea privind etichetarea laptelui proaspăt pentru consum şi a produselor lactate a fost adoptată de Parlament. De acum înainte, pe cutiile de lapte și pe ambalajul produselor  lactate va fi menționat conținutul de lapte praf și dacă materia primă folosită este din România.

 

Producătorii de lactate care nu menționează pe ambalajul produselor conținutul de lapte praf în procente vor fi amendați cu sume cuprinse între 15.000 și 20.000 de lei.

Iar cei care folosesc înlocuitori ai laptelui și vând produsul ca fiind lapte proaspăt de consum vor fi sancționați cu sume cuprinse între 20.000 și 25.000 de lei și riscă și suspendarea autorizației de funcționare timp de 6 luni.

Potrivit proiectului, lactatele care nu conțin lapte praf sau alți înlocuitori vor avea pe etichetă mențiunea produs natural. Iar dacă laptele provine sută la sută din fermele din țara noastră va fi lipită și eticheta produs românesc. În acest fel, clientul va ști ce cumpără, a spus deputatul PSD, Ioan Munteanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Proiectul vine și în sprijinul producătorilor români de lactate, a spus deputatul PNL, George Scarlat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Proiectul va intra în vigoare în termen de 90 de zile de la comunicarea noilor prevederi către Comisia Europeană.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS