Confidenţialitate

Înscrierile pentru etapa a treia de vaccinare anti-COVID încep în orașe cu incidența cazurilor ridicată | VIDEO

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a anunțat că încep înscrierile pentru etapa a III-a de vaccinare.

Astfel, în prima fază, se pot înscrie doar persoanele care se află în localitățile care au o rată de infectare de cel puțin 4,5 persoane la mia de locuitori.

Este vorba despre nouă localități din opt județe: Alba Iulia, Timișoara, Brașov, Sânpetru, Baia Mare, Zalău, Petroșani, Cluj Napoca și Giurgiu.

Însa medicul Valeriu Gheorghița nu poate da un răspuns exact când anume se va putea vaccina prima persoană din această etapă. El a explicat că totul depinde de numărul de locuri libere din platforma de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a explicat de ce au fost selectate localitățile cu o rată de infectare de 4,5 la mia de locuitori:

„La rata de 3 la mie, localitatea intră în scenariul roșu, la peste 6, localitatea respectivă are criterii de carantinare. Noi ne dorim ca de la 4,5 la mie să intervenim medical prin vaccinare pentru a preveni intrarea în carantină a localității respective”, a declarat Valeriu Gheorghiță în timpul unei conferințe de presă.

Medicul a explicat că vor fi deschise peste 70 de noi cabinete de vaccinare la nivel național, cu posibilitate de programare începând de miercuri. Numărul acestora este variabil în funcție de spațiile și resursa umană disponibile.