Confidenţialitate

Este oficial: românii pot merge din nou la clinica AKH din Viena pentru a face transplant de plămâni

Ministrul Sănătății, Florian Bodog a anunțat că a primit un răspuns din partea clinicii AKH din Viena în privința reluării operațiilor de transplant de plămâni pentru pacienții români.

Pentru început, vor fi efectuate 10 astfel de intervenții chirurgicale, ale căror costuri vor fi acoperite de statul român.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog a spus că specialiștii din Viena s-au oferit să le împărtășească medicilor români din experiența lor, în cadrul unor cursuri de pregătire pentru operațiile de transplant de plămâni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, și spitalul Sfânta Maria din București va fi inclus în programul național de transplant, ceea ce înseamnă că va primi bani de la stat pentru a efectua operații de transplant de plămâni.

Echipa va fi coordonată de un medic român, Igor Tudorache, stabilit în orașul german Hanovra, a precizat ministrul Sănătății.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și o clinica privată din România s-a arătat interesată să efectueze transplant de plămâni. Ministrul Florian Bodog a spus că deocamdată dosarul depus de reprezentanții clinicii este incomplet.