Confidenţialitate

Eșec al discuțiilor din coaliție pe tema desființării SIIJ | AUDIO

Partidele coaliției de guvernare nu a reușit, nici marți, să ajungă la o înțelegere privind desființarea Secției Speciale de investigarea a infracțunilor comise de magistrați.

În cadrul discuțiilor, ministrul Justiției a oferit cu o soluție de compromis, respinsă însă de UDMR.

Stelian Ion a prezentat coaliției o propunere de amendament la proiectul de lege de desființare a Secției Speciale, care prevede ca dosarele de corupție privind magistrații să treacă la DNA, dar, pentru a fi înlăturat riscul unor posibile presiuni asupra judecătorilor, aceștia să nu poată fi anchetați de către procurorii de pe raza Curții de Apel unde își desfășoară activitatea.

Propunerea ministrului USR PLUS compromisul oferit UDMR pentru ca formațiunea să fie de acord cu votarea în Senat a proiectului de desființare a SIIJ, dar fără ca dosarele de corupție să fie transferate la Parchetul General.

La finalul ședinței liderilor partidelor de guvernare, Stelian Ion a spus, exasperat, că, pe ansamblu, coaliția nu își dorește cu adevărat desființarea Secției speciale, menționând în mod clar că UDMR nu este de acord cu varianta propusă.

Proiectul de lege privind desființarea SIIJ a fost adoptat de Camera Deputaților, în martie, dar de atunci este blocat în senat din cauza opoziției UDMR.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Cristian Citre