Confidenţialitate

Erupția vulcanului Ruang, influențe la nivelul climatului global. Explicațiile specialiștilor americani | AUDIO

Erupția Vulcanului Ruang din Indonezia ar putea avea efecte asupra climei și a vremii…ce-i drept, pe termen scurt, susțin experții. Totul se întâmplă în urma gazelor care ajung în atmosferă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Au fost mai multe erupții în ultimele săptămâni în zona Muntelui Ruang. Un nor gros de cenușă a putut fi obsevat, iar experții spune că unele gaze vulcanice au ajuns la peste 65.000 de metri în aer. Asta înseamnă cu aproximativ 25.000 de metri mai sus decât zboară de obicei un avion comercial, notează CNN.

Cum ar putea influența erupțiile vulcanilor clima la nivel global

Experții citați de postul american de televiziune spunt că erupțiile vulcanilor au influențe asupra vremii și climei. Pot duce la o răcire a temperaturii globale – în urma gazelor pe care le injectează în straturile înalte ale atmosferei. Dar… influența Muntelui Ruang asupra climei va fi probabil minimă – se pot înregistra oscilații pentru un orizont scurt de timp.

Muntele Ruang –  de 725 de metri – a erupt de cel puțin șapte ori începând de marți seară. Sute de oameni au fost evacuați până acum.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Raportul anual ce privește starea climatică a Europei: Există o tendință alarmantă continuă de creștere a temperaturilor | VIDEO