Confidenţialitate

Raportul anual ce privește starea climatică a Europei: Există o tendință alarmantă continuă de creștere a temperaturilor | VIDEO

Serviciul Copernicus privind schimbările climatice al Uniunii Europene împreună cu Organizația Meteorologică Mondială (OMM) a ONU au publicat Raportul anual ce privește starea climatică a Europei. Raportul vorbește despre tendința alarmantă continuă de creștere a temperaturilor și de accentuare a impactului schimbărilor climatice în întreaga Europă.

Conform raportului, anul 2023 a fost cel mai cald an din istoria Europei în timp ce noi, europenii, am fost afectați de crețterea bruscă a numărului de zile cu stres termic extrem și a valurilor de căldură.

În ceea ce privește precipitațiile, nivelurile acestora au fost cu 7% peste medie anul trecut – acest lucru a dus la creșterea riscului de inundații în multe zone din Europa.

Temperatura medie la suprafața mării în Europa a fost cea mai ridicată din istorie.

„Europa este continentul cu încălzirea cea mai rapidă, temperaturile crescând de aproximativ două ori mai mult decât rata medie la nivel mondial, astfel cum se subliniază în evaluarea europeană a riscurilor climatice.

Raportul privind starea climei în Europa, publicat astăzi, subliniază încă o dată necesitatea ca Europa să devină neutră din punct de vedere climatic și rezilientă la schimbările climatice și să accelereze tranziția noastră către o energie curată, precum și adoptarea de măsuri cu privire la sursele regenerabile de energie și la eficiența energetică”, transmite Comisia Europeană.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ziua Pământului, sărbătorită astăzi în aproape 200 de țări. Cum este marcată această zi | AUDIO