Confidenţialitate

Erdogan: “Dacă UE nu acceptă liberalizarea vizelor pentru turci, Ankara nu va respecta acordul din martie privind imigranții”

Într-un interviu acordat postul de televiziune italian Rai News, Recep Tayyip Erdogan este foarte critic la adresa oficialităților europene:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

‘Dacă Uniunea Europeană nu acceptă liberalizarea vizelor pentru cetățenii turci, Ankara nu va respecta acordul din martie privind imigranții’

După tentativa de lovitură de stat din 15-16 iulie, președintele turc a criticat-o și pe șefa diplomației europene, Federica Mogherini:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

‘Mogherini n-ar fi trebuit să vorbească din exterior, ar fi trebuit să vină aici. Când la Paris mor cinci sau șase oameni se duc cu toții acolo. În Turcia a avut loc un puci împotriva democrației care s-a soldat cu 238 de martiri și până acum n-a venit niciunul’.

‘Dacă Parlamentul italian este bombardat ce se întâmplă? Cum ar reacționa Mogherini, care este italiancă? Ar spune că bine au făcut, că este îngrijorată de procesele care vor urma? ‘Occidentul este de partea democrației sau a puciului’?

În interviul acordat postului public italian, Erdogan a abordat și situația judiciară a unuia dintre fiii săi, anchetat de Procuratura din Bolonia pentru spălare de bani. Liderul de la Ankara a spus că acest caz ar putea afecta relațiile Turciei cu Italia, așa că mai bine procurorii s-ar ocupa de Mafie.

La rândul său, ministrul turc al Justiției a avertizat că relațiile dintre Washington și Ankara vor fi afectate dacă Gulen nu va fi extrădat.