Epidemia de coronavirus: China permite accesul experților americani

China a acceptat să permită accesul experților americani în țară pentru combaterea noului coronavirus.

Între timp, oficiali chinezi de rang înalt au admis „deficiențe” în gestionarea focarului mortal de coronavirus. Combaterea dezinformării este esențială pe lângă eforturile de răspândire a virusului – susține pe de altă parte Organizația Mondială a Sănătății.

Cel mai recent bilanț arată 425 de morți și peste 20.000 de cazuri de infecție cu noul patogen.

China a acceptat oferta Statelor Unite de a trimite un grup de experți americani în cadriul misiunii Organizației Mondiale a Sănătății în China pentru a ajuta la combaterea virusului, a informat purtătorul de cuvânt de la Casa Albă.

Comitetul permanent al Biroului politic – format din oficiali de rang înalt de la Beijing – a comunicat că epidemia este „un test major” pentru sistemul și capacitate de guvernare a Chinei.

Reprezentanții Organizației mondiale a Sănătății subliniază că prioritatea organizaţii este de a opri coronavirusul în China, unde se află epicentrul său, pentru ca răspândirea epidemiei în afara acestei ţări să fie minimă şi controlabilă.

OMS susține că este necesară combaterea urgentă a dezinformării şi a zvonurilor. Prima măsură concretă a fost aceea de a colabora cu Google pentru a garanta că atunci când utilizatorii caută informaţii despre coronavirus, comunicatul OMS să fie primul care să apară în rezultatul căutărilor.

Și alte reţele de socializare, precum Twitter, Facebook, Tencent şi Tiktok, au luat măsuri similare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS