Confidenţialitate

Epidemia a depreciat activele administrate de Pilonul 2 de pensii | AUDIO

Epidemia de nou coronavirus a dus la deprecierea activelor administrate de Pilonul 2 de pensii.

Cotațiile bursiere au scăzut cu circa 25% în România, dar și pe principalele piețe europene, precum Germania, Franța, Marea Britanie, informează Asociația pentru Pensiile Administrate Privat.

Reprezentanții acesteia spun că situația actuală este temporară, iar experiența din trecut a arătat mereu o recuperare a valorii activelor odată cu revenirea activității economice la normal.

Astfel, performanțele investiționale ale Pilonului 2 rămân pozitive atunci când sunt privite pe termen mai lung (de 1, 3, 5 și 10 ani).

De altfel, toate piețele financiare internaționale au fost afectate de efectele pandemiei cu noul coronavirus, precum și de restricțiile impuse libertății de mișcare a persoanelor și bunurilor.

În prezent, o bună parte a economiei globale este oprită, iar piețele financiare reflectă acest lucru prin deprecierea activelor.

Administratorii Pilonului II dau asigurări că gestionează banii economisiți de români cu maximă responsabilitate și prudență în această perioadă dificilă, care „va fi depășită cu bine”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Manuela Nicolescu